SETKÁNÍ/ENCOUNTER

Datum příštího Mezinárodního festivalu divadelních škol SETKÁNÍ/ENCOUNTER 2012 je 10.-14. dubna 2012!Bližší informace se objeví v nejbližších dnech zde na stránkách. Již teď však můžete kontaktovat organizační tým na info@encounter.cz.

 

 

Výsledková listina:

http://www.encounter.cz/upload/ENC11_vysledkova_listina.pdf

Aktuální videa z festivalu najdete na:

http://www.youtube.com/tvencounter

 

SETKÁNÍ/ENCOUNTER

21. ročník festivalu SETKÁNÍ/ENCOUNTER se uskuteční ve dnech 5. - 9. dubna 2011.

Tématem letošního 21. ročníku festivalu se stal "Potlesk, prosím!" Potlesk je neodmyslitelná konvence evropského divadla. Míra intenzity a délky potlesku nepřímo určuje kvalitu nebo alespoň určitou líbivost zhlédnutého představení. "Potlesk, prosím" se stává i jistým přáním herce směrem k divákùm. V dramaturgii festivalu proto dojde k vyzdvihnutí jeho nepostradatelné role při představení. "Potlesk" by se rovněž neměl stát pouze tématem, ale současně se projevit i při výtvarném pojetí festivalu (zaštiťující úvodní a závěrečný ceremoniál, průvod masek apod.). Toto pojetí vychází ze vzájemné podobnosti potlesku a rytmického vytleskávání, ale také z předpokladu, že koordinovaný rytmus divadla (divadelního představení) vyvolává spontánní nekoordinovanou reakci vyjádřenou potleskem publika.

V minulém roce se našeho festivalu účastnilo 13 divadelních škol z celého světa, mezi něž patřily například školy z Kolumbie, Ruska, Velké Británie, Turecka, Finska a jiných. Tento rok se pokusíme naši programovou nabídku ještě více zpestřit a zajistit v programu účast školy z asijského kontinentu. Vzhledem k odlišnosti Asijského divadla a kultury od postupů a kultur evropských, doufáme, že budeme ve svých snahách úspěšní a vy se následně budete mít, na co těšit!

 

 

Festival se koná za finanční podpory statutárního města Brna, Jihomoravského kraje a Ministerstva České republiky.

Festival se koná pod záštitou České komise komise pro UNESCO, Ministerstva kultury České republiky, primátora Statutárního města Brna, rektora Janáčkovy akademie múzických umění v Brně.

 

plakát


© 2010 SETKÁNÍ/ENCOUNTER