Kde hrajeme

Kde hrajeme

Divadelní studio Marta

Studio MARTA je situováno do sklepních prostor obytného domu z počátku třicátých let. Samotné Divadelní studio JAMU zde začalo působit až v roce 1952. Jeho základní podobu takzvané scény "na kukátko" vybudovali studenti a pedagogové školy. V letech 1990-91 prodělalo studio zásadní proměnu. Přestavbou, dle návrhu ing. arch. Jana Konečného, se z něho stala moderní divadelní "dílna" s variabilním hracím prostorem, do kterého lze jakkoliv rozmísťovat půdorysy inscenací a posazení diváků dle přání tvůrců.

Studio MARTA je zcela zaměřeno na plnění studijních programů školy. Dává dokonalou možnost soustředěné pedagogické i tvůrčí práce. V jeho prostorách se střídají studenti ateliérů scénografie, režie, manažerství (oborů divadelního manažerství a jevištní technologie), dramaturgie, dramatické výchovy, výchovné dramatiky pro neslyšící, muzikálového a činoherního herectví. Ročně vyprodukuje 12 premiérovaných titulů, na 125 představení a patří k nejnavštěvovanějším divadlům České republiky. Ze všech projektů, inscenací i vybraných zkoušek studio pořizuje pracovní videozáznamy. Každoročně jsou zde realizovány dva festivaly - "Absolventský" a mezinárodní "Setkání divadelních škol." Studio Marta produkuje také akce pouličního divadla v rámci Dnů Brna.

www.studiomarta.cz

Cetrum experimentálního divadla (CED), p.o.

CED je příspěvkovou organizací Statutárního města Brna. Zajišťuje činnost divadelních souborů: Divadlo Husa na provázku, HaDivadlo a Divadlo U stolu. Jeho další aktivitou je Projekt CED, jež podporuje a vyhledává umělecké aktivity, organizuje divadelní projekty a festivaly.

Festival SETKÁNÍ/ENCOUNTER každoročně probíhá na scénách:

Divadlo Bolka Polívky

Divadlo uvádí autorská představení, ve kterých hraje Bolek Polívka, i hostující divadla česká, slovenská i zahraniční, přehlídky divadelního umění. Na stránkách divadla najdete informace o programu, popis her a fotografie. Alternativní divadlo.

www.divadlobolkapolivky.cz


© 2010 SETKÁNÍ/ENCOUNTER