Porota

ELSA VALENTIM

Elsa Valentim je portugalská herečka. Absolvovala v roce 1993 na škole the Escola Superior de Teatro e Cinema in Lisbon. Je zakladatelkou a uměleckou ředitelkou Act – School, soukromé herecké školy v Lisabonu. Dále je spoluzakladatelkou divadelní společnosti Teatro dos Aloés, která vznikla v Lisabonu v roce 2001. Během své kariéry pracovala s různými portugalskými i francouzskými režiséry, Bernardem Sobelem a Marioem Gonzalezem. V roce 2018 získala v Paříži cenu François Florent – Pédagogie.


URŠULA TERŽAN

Uršula je tanečnicí, choreografkou a profesorkou pohybu na Univerzitě v Lublani – Akademie divadla, rozhlasu, filmu a televize. Působí také jako pedagožka pohybu na Fakultě sportu (Dance Dept.) a Hudební akademii (Singers ‘Dept.), kde spolupracuje jako choreografka operety. Od roku 1987 vystupuje v choreografických tanečních a divadelních představeních jako členka tanečního divadla Lublaň (PTL – Plesni Teater Lublaň). Vytvořila řadu tanečních divadelních představení – v rámci své taneční společnosti Celinka, společně s Asociací baletních umělců Slovinska. Spolupracovala na různých divadelních představeních ve slovinských institucionálních a neinstitucionálních divadlech a v zahraničí.


VLADIMÍR FEKAR

Vladimír Fekar je český dramaturg, básník, pedagog, který patří mezi absolventy Divadelní fakulty JAMU. Je vítězem literární soutěži Hlavnice A.C. Nora v roce 1996 a taktéž obdržel čestné uznání v té samé soutěži v letech 1997 a 1999. V minulosti působil jako dramaturg České scény Těšínského divadla v Českém Těšíně, od roku 2003 působí jako dramaturg v městském divadle Zlín.


RIKI BENEDICTO

Riki je herec, režisér, choreograf a pedagog. Svou režisérskou práci prezentoval na festivalech v Bělorusku, Kanadě, Španělsku i České Republice. Získal pětkrát nominaci na cenu ALIW AWARDS a nominaci na Broadway World za režii. Je držitelem ocenění Philippine L.E.A.F Awards za rok 2020 za nejlepší režii hry a adresátem National Commission for Culture and the Arts’ Harvest of Honors.
V současnosti je uměleckým šéfem Dulaang Filipino, spoluzakladatelem a produkčním uměleckým šéfem nově založenej profesionálnej divadelnej společnosti –  Be Our Guest Theatricals.