OFF PROGRAM FESTIVALU

Ceremoniály

ZAHAJOVACÍ A ZÁVĚREČNÝ CEREMONIÁL FESTIVALU

Zahajovacím ceremoniálem začíná nový velký příběh 31. ročníku festivalu SETKÁNÍ/ENCOUNTER, který nezastaví ani probíhající pandemie. Oblečte si sváteční šaty, usedněte za obrazovku a zažijte pocit pospolitosti. Potřeste si rukou s děkanem Divadelní fakulty, přiťukněte si společně s řečníky, nechte si představit všechny zúčastněné školy. Zahajovací ceremoniál je skokem a rozhodnutím zažít jedinečný online festivalový ročník. Ať už jste na Filipínách, v Brně nebo v Itálii, pojďte připít festivalu a nechte se slavnostně vtáhnout do divadelních dnů!

Sledovat ceremoniály

Live sessions

V rámci letošního festivalu jsme si jako organizační tým připravili blok pod názvem ENC:PARTY, který reaguje na klasickou formu doprovodného programu SETKÁNÍ/ENCOUNTER.

Jako první se v ENC:PARTY můžete těšit na audiovizuální záznamy koncertů mladých lokálních kapel žánrově rozdělených napříč momentální undergroundovou scénou!

Záznamy vznikly ve spolupráci produkčních a technických oborů naší fakulty a jsou čistě studentskou prací.
Sledovat live sessions


DJ Streams

Protože každý festivalový večer musí končit na party, rozhodli jsme se přenést klubový zážitek afterparty do vašich pokojů. Pět živých vstupů, pět djs a spousta kvalitní elektronické hudby zpříjemní program všem divákům, kteří jsou ochotni si udělat vlastní party doma. Hudební dramaturgie se drží, podobně jako u live sessions, lokálního zařazení a alternativnějších interpretů.

Sledovat

Představení

Představení pro divadelní část Off-programu jsme vybírali ze školních projektů studentů JAMU z předchozích let. Všechna OFF představení budou dostupná zdarma přes platformu ENC: WATCH!
Sledovat na ENC: WATCH!

Přednášky

Chceme vás obohatit i o aktuální témata rezonující divadelním světem, nad kterými budete moci dál přemýšlet a udělat si svůj vlastní názor. Proto jsme pro vás nachystali i dvě odborné přednášky.
Těšit se tak můžete na myšlenky týkající se udržitelnosti a umělé inteligence v divadle. Na přednášky se můžete těšit ve středu a pátek od 17 hodin.

Sledovat

Diskuze

Ani online varianta festivalu nám nezamezí možnosti diskutovat nad inscenacemi v hlavním programu. Budou probíhat formou videorozhovoru mezi tvůrci a moderátorem. Diskuze budeme přenášet na Youtube, kde se budete moci zapojit i vy a to formou dotazů či připomínek.
Diskuze budou probíhat každý den festivalu 24. – 27. 3. od 14 hodin.
Připojit se


ENC: PLAY!

Je to tu! První ENC online hra!
Ve spolupráci s Annou Chmelařovou, scénografkou festivalu, jsme pro vás vytvořili oddychovou “skákačku” pro dlouhé chvíle a pro odpočinek od divadelní nálože. Je jednoduchá a návyková, zabaví vás a pročistí vaši divadelní mysl.
Můžete si ji pustit kdykoliv během festivalu, čeká jen na vás!
Grafika: Anna Chmelařová a Adéla Szturcová
Programátor: Šimon Kubín a spol.
Hudba: Martin Modrý a Filip Horn
Hrát