Studentská porota

Studenti vysokých uměleckých škol budou mít možnost reflektovat tvorbu ostatních studentů  (svých vrstevníků) vlastní a do značné míry kontrastní optikou. Studentská porota totiž vytváří pomyslný kontrast k porotě odborné.

Studentská porota je sestavena ze studentů členských škol sítě E:UTSA (Europe: Union of Theatre Schools and Academies). Janáčkova akademie múzických umění v Brně je součástí této organizace od roku 2014. Na závěr festivalu bude studentská porota udílet cenu E: UTSA.

Porotci 25. ročníku

Alba Alonso Fernández

 Alba Alonso Fernández

Alba Alonso Fernández studuje fyzické divadlo a herectví na škole ESAD Galicia ve Španělsku. V současné době pobývá v rámci programu Erasmus na Janáčkově akademii múzických umění v Brně. Ráda by soustředila své znalosti na analyzování rozdílů jednotlivých představení, která budou během festivalu uvedena. Především je zvědavá na to, jak velkou část práce studentů ovlivňuje jejich kultura. Festival vidí jako velkou příležitost potkat studenty z cizích škol a získat nové kontakty, jež mohou být v budoucnosti užitečné a možná z nich vyplynou i společné projekty.

Anja Rošker

 Anja Rošker

Anja Rošker studuje dramaturgii na Akademii divadla, rozhlasu, filmu a televize ve Slovinsku. Jako budoucí teatroložka a kritička živého umění chce zdokonalit své hodnotící schopnosti. Plánuje provést výzkum o mezikulturním divadle. Těší se, že potká nové kolegy s podobnými zájmy, na diskuze o divadle, filmu a umění obecně. Zajímavé pro ni budou nové úhly pohledu na tato témata a možnost srovnávání.

Anna-Elisabeth Frick

 Anna-Elisabeth Frick

Anna-Elisabeth Frick studuje režii na Akademii múzických umění Baden-Wüttemberg v Německu. Orientuje se na mezinárodní divadelní scénu a je přesvědčená, že její odpovědnost jako zástupce divadelního světa je být vnímavá a otevřená vůči různým formám divadla. Během svých studií v Itálii a Rakousku k tomu shromáždila mnoho poznatků. Naučila se hodně o tom, jak moc se liší jednotlivé produkce. Věnuje se také mezioborovému divadlu. Festival jí přináší, dle jejích slov, perfektní příležitost nabrat novou inspiraci.

Luca Vassos

 Luca Vassos

Luca Vassos studuje herectví na Národní akademii dramatických umění Silvia D'Amico v Itálii. Vždy byl zaujatý tím, co se děje v evropském divadle a hluboce se zajímal o vztah mezi kulturou a sociální situací po celém světě. Rád by naplnil své kulturní, osobní a umělecké portfolio různými zahraničními zkušenostmi. Je si vědom toho, že rozmanité techniky a metody mohou být mocným nástrojem jak zlepšit svou vlastní práci. Festival vidí jako první důležitou příležitost navázat kontakt s ostatními účastníky, kteří reprezentují jiné kulturní a umělecké části Evropy.

Oskar Winiarski

 Oskar Winiarski

Oskar Winiarski studuje herectví na Národní akademii divadelních umění PWST v Polsku. Festival vnímá jako skvělou příležitost k výměně zkušeností mezi studenty divadla z celé Evropy. Tento rok se stane také účastníkem Fringe festivalu v Edinburgu, ve Skotsku.

Členové studentské poroty v předchozích ročnících festivalu

  • Mira Askelund
  • Laura Guhl
  • Egle Kizaite
  • Mateusz Korsak
  • Andrey Zagorodnikov
TOPlist