Kategorie: Hlavní program

Talk to me

Slovensko, Bratislava

Autor hry:

James Saunders

Jazyk uvedení:

slovenština

Délka:

80 min

Režie:

Jana Smokoňová

Dramaturgie:

Katarína Cvečková

Překlad:

Oliver Meres

Kostýmy:

Gabriela Timoranská

Scéna/výprava:

Ema Teren

Hudba:

Richard Autner

Premiéra:

10. 2. 2014

 

Hrají:

Dávid Uzsák, Martin Durkáč, Richard Autner, Viktória Predanociová, Jana Labajová, Barbora Andrešičová

 

Anotace:

Prostřednictvím Talk to me přinášíme vlastní pohled na vztahy, jejich fungování, na chyby a nedorozumění, které jsou častokrát příčinou i následkem separace dvou lidí. Cyklení vztahů mezi mužem a ženou, jejich snažení, naděje a pocity, jež se nedokážou střetnout. Proto se při komunikaci snadno oba zamotají do pavučiny slov a jazyk pro ně není prostředkem sblížení, ale naopak odcizení.

Talk to me jsou mikroskopické náhledy či sondy do každodenního života tří běžných vztahů v různých časových etapách. Inscenace zobrazuje základní stádia vztahu muže a ženy – poznávání, zamilovávání, soužití, velké vášně i rezignaci. S použitím bryskního humoru, nadhledu a ironie autora Jamese Saunderse mapuje různé stereotypní chování a klišé partnerských vztahů, zároveň však jemně směřuje pozornost na důležitost a význam „toho druhého“.

A uprostřed všeho stojí poslední jablko… Jablko jako symbol pokušení anebo jablko sváru jako znak věčného boje o nadřazenost. V tomto případě symbolizuje i vztah mezi mužem a ženou. Představuje všechno, co do vztahu přinášejí, to, co je spojuje a zároveň rozděluje. V čích ústech však to poslední nakonec skončí?

print Formát pro tisk

TOPlist