Kategorie: Hlavní program

Hamlet

Maďarsko, Budapešť

Autor hry:

William Shakespeare

Jazyk uvedení:

maďarština

Délka:

165 min

Režie:

Sándor Zsótér

Překlad:

Ádám Nádasdy

Scéna/výprava:

Mária Ambrus

Hudba:

Zsófia Tallér

Choreografie:

Sándor Zsótér

Premiéra:

27. 3. 2013

 

Hrají:

Kata Bach, Attila Csapó, Barnabás Janka, Blanka Mészáros, Erika Szabó, András Tóth, János Brassai Tóth, Miklós H. Vecsei, Attila Vidnyánszky Jr., Áron Zoltán, Emöke Zsigmond

 

Anotace:

V inscenaci hrají budoucí absolventi, kteří ji poprvé odehráli už ve třetím ročníku. Od té doby je stále uváděna s velkým úspěchem v univerzitním divadle. Scénografie obsahující více nekonvenčních prvků nalezla pozitivní ohlas u kritiky i diváků. Přestože se hraje na velkém jevišti, prostor inscenace je stále intimní. Charakteristickým rysem inscenace je to, že jednu postavu hraje několik herců, aby každý mohl ukázat svůj talent.

Představení trvající tři hodiny se neomezuje na jeden prostor, ale diváci se mohou pohybovat spolu s herci a nahlédnout do zákulisních prostor divadla. Inscenace se odehrává na čtyřech místech. Na začátku jsou herci spolu s diváky otočení do hlediště, v průběhu monologu se všichni vměstnají do šatny, poté mohou diváci zaujmout své místo na židlích na jevišti a v poslední scéně se všichni otočí směrem k východu. Inscenace nepotřebuje mnoho místa – na scéně je jen jedno piano, které se v průběhu děje čas od času posouvá.

print Formát pro tisk

TOPlist