Obecná kritéria pro udílení ocenění "MARTA"





1. Smyslem ocenění "Marta" není vytvářet pořadí inscenací, ale vyzdvihnout inspirativní, objevné umělecké činy mladých divadelníků. Tato ocenění Mezinárodního festivalu divadelních škol Setkání/Encounter jsou udělována jako výraz uznání za mimořádné umělecké výkony studentů, kteří se podíleli na vzniku inscenací zařazených do hlavní přehlídky festivalu.

2. O udělení ocenění rozhoduje porota Mezinárodního divadelního festivalu Setkání/Encounter. Porota je tvořena zástupci profesionálních odborníků z oblasti divadla.

3. Porota je na základě návrhů Festivalové rady jmenovaná děkanem DIFA JAMU a je tvořena tuzemskými a zahraničními odborníky. Poměr tuzemských a zahraničních členů poroty není pevně stanoven.

4. Členy poroty nemohou být osoby, které jsou v pracovně právním vztahu se školami, které se účastní hlavní přehlídky festivalu.

5. Ředitel festivalu má právo udělit ocenění označené jako "Cena ředitele festivalu Setkání/Encounter". Toto ocenění uděluje ředitel festivalu podle svého uvážení, které může být nezávislé na názoru poroty festivalu a na kategoriích ocenění. Toto ocenění nemusí být uděleno.

6. Kterékoli z ocenění je možno udělit pouze uměleckému činu studentů. Pedagogové, divadelní profesionálové atp. nemohou ocenění získat.

7. Ocenění "Marta" je předáváno v rámci závěrečného večera festivalu.



































Partneři festivalu: