THE WORKSHOP

Po celou dobu festivalu SETKÁNÍ/ENCOUNTER 2020 bude probíhat speciální THE WORKSHOP s Radimem Vizvárym. Jde o pětidenní pohybově zaměřený workshop určený studentům divadelních škol zemí Visegrádské čtyřky, jehož finální výstup bude prezentován na Závěrečném ceremoniálu.
Cílem THE WORKSHOP je prohloubit smysl festivalu jako takového, vytvořit platformu pro setkání a společnou tvorbu přímo v srdci festivalového dění. Každý den festivalu se skupina studentů, kteří se teprve poznávají, setká s odborným lektorem, který je v průběhu pěti dní dovede až k závěrečnému výstupu. Studenti jsou na závěr obohaceni o cenné rady a zkušenosti předané lektorem a diváci mohou sledovat, co všechno je a není možné vytvořit během několika dní. THE WORKSHOP je tak dalším způsobem propojení s tématem festivalu TASTE THE TIME.
Radim Vizváry je mim, autor, režisér, choreograf a pedagog. Patří mezi nejvýraznější mezinárodně uznávané osobnosti současného mimického divadla v Evropě. Je absolventem Hudební a taneční fakulty AMU v Praze a držitelem Ceny Thálie 2016 v kategorii Balet, pantomima nebo jiný tanečně dramatický žánr za herecký výkon v představení Sólo. Více na https://mimeprague.cz/radim-vizvary/