WORKSHOPY

Workshop s Miřenkou Čechovou

Miřenka Čechová je česká režisérka, choreografka, performerka a vědkyně, momentálně žijící v New Yorku. Je spoluzakladatelkou a dvorní režisérkou dvou mezinárodně uznávaných divadelních společností - Spitfire Company a Tantehorse. Je také nezávislou režisérkou.

Fyzické techniky mimů byly vytvořeny dvěma zakladateli (Miřenkou Čechovou a Radimem Vizváry) z Tantehorse - fyzickou pantomimickou společností, která se zaměřuje na směs pantomimy, fyzického divadla, japonského tance butoh a současného tance. Je to jedinečná technika, která rozvíjí hercovy fyzické schopnosti, dává mu silný fyzický slovník založený na různorodých pantomimických a fyzických technikách a ve stejnou dobu využívá silný emocionální závazek a kreativní potenciál k vytvoření jeho silného působení na jevišti.

 

Workshop s Hanou Halberstadt – TĚLO JAKO NÁSTROJ

Pro herce je jeho tělo důležitým vyjadřovacím prostředkem. Jak proměnit osobní tělo v herecký umělecký nástroj, rozvíjet pohybový slovník, hledat nové možnosti pohybu svého těla.

Lektorka tohoto workshopu je pedagožkou Divadelní fakulty JAMU.

 

L’AMOUR: Experiment workshop

Workshop L’AMOUR: Experiment poskytne účastníkům možnost zažít proces tvorby formou devised theatre, jakým vznikala i inscenace pohybového divadla L’AMOUR: Experiment.

Tomuto workshopu bude v 19:30 předcházet přednáška o projektu L’AMOUR: Experiment v prostoru místnosti chill-out room.

L`AMOUR: Experiment je hledáním lásky jako prostoru mezi. V tomto prostoru někdo k tomu, aby druhého opravdu miloval, v sobě potřebuje najít schopnost objevovat, plně se vztahu účastnit, respektovat a přijmout hodnotu ODLIŠNOSTI toho druhého – bez předsudků a souzení. L`AMOUR: Experiment je o lásce, která je univerzem, které se snaží o uzdravení své nejzranitelnější části, totiž NÁS.

Recykliteratura workshop

Upusťte uzdu své fantazii a navštivte workshop Recykliteratury, kde za pomoci starých fotek a úryvků z knih budete tvořit naprosto nové, nevyřčené příběhy, anekdoty a situace. Hra kombinující absurditu, humor i sarkasmus.

Tvořivé zákoutí této dílny naleznete v místnosti chill-out room v otevírací době.

TOPlist