< návrat zpět

Itálie, Řím: Od Pinocchia

Info a realizační tým

Jazyk uvedení: italština
Délka představení: 1 hod 15 min
Autor: skupina autorů
Režisér: Emiliano Russo
Výprava: Bruno Buonincontri
Kostýmy: Emiliano Russo
Světla: Sergio Ciattaglia
Choreografie: Monica Scalese
Hrají: Valentina Carli, Barbara Chichiarelli, Flaminia Cuzzoli, Valerio D’amore, Arianna Di Stefano, Desiréé Domenici, Carmine Fabbricatore, Matteo Mauriello, Marco Mazzanti, Gianluca Pantosti, Ottavia Orticello, Matteo Ramundo

Anotace

Inscenace je diplomovou prací studenta režie Emiliana Russoa. Pomocí dvanácti zpodobnění Pinocchia se snaží zobrazit vývoj člověka od dítěte v dospělou osobnost, ale také jednotlivé kroky, které vedou od mládí ke stáří každého z nás. 

„Viděl jsem je plakat, smát se, viděl jsem, jak se jim mění pohled na svět. Objevovali sebe sama jako děti, které si hrají, aby vyrostli. Možná jsem skutečným Pinocchiem já – mnohotvárná bytost rozdělená mezi vyprávění a skutečnost.“ Dodává Emiliano Russo k procesu tvorby. 

Scénář je výsledkem skupinové práce režiséra a studentů magisterského oboru dramaturgie a scénografie na Akademii Nazionale d’Arte Drammatica „Silvio d‘Amico“ Michaela Degana a Davida Proiettiho. Inscenátoři také chtějí vzdát poctu Tanztheatru Wuppertal i jeho vedoucí osobnosti, přelomové choreografce Pině Bausch, stejně jako italskému spisovateli, autoru Pinocchových dobrodružství Carlu Collodimu.

 

9.4.2014 Divadelní studio Marta

zpět na seznam všech představení