Kategorie: Novinky

Výstava v Galerii Vaňkovka

Výstava v Galerii VaňkovkaPřijďte se podívat!

Kde být?

„Kde být?“  je jedna z otázek, kterou si klade 24. ročník Mezinárodního festivalu divadelních škol SETKÁNÍ/ENCOUNTER 2014. Minimálně v termínu od 24. do 30. března je to jasné: V Galerii Vaňkovka.

Studenti Janáčkovy akademie múzických umění v Brně (JAMU) ve spolupráci se studenty Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (UTB) zde pro Vás totiž připravili výstavu u příležitosti konání  tohoto festivalu.

Od 24. do 30. března můžete navštívit náš LABYRINT! Přijďte se v něm ZTRATIT a zároveň NALÉZT odpovědi na otázky KÝM, KDE, KDY, PROČ…BÝT?!, které se staly tématem letošního ročníku festivalu SETKÁNÍ/ENCOUNTER.

Co všechno Vás v labyrintu, který připravili studenti Ateliéru Scénografie JAMU  Anna  Chrtková a Stanislav Cibulka, čeká?

Můžete se těšit na fotografie studentek Ateliéru Reklamní fotografie UTB, Anny Sajdokové a Eleny Gerhoferové. Přichystaly pro Vás sérii fotografií prezentující Ateliéry Divadelní a Hudební fakulty JAMU a fakulty Multimediálních komunikací UTB. Při své práci vycházely z klasických výtvarných děl a rozhodly se tak provést reflexi starého umění novým.  Kterými klasickými díly se inspirovaly, uvidíte u vstupu do labyrintu, ve kterém pak můžete hledat a nalézat jejich současnou podobu.

Labyrint dále skrývá videa s rozhovory se známými osobnostmi z řad absolventů JAMU a zároveň podporovateli festivalu SETKÁNÍ/ENCOUNTER. Ve videích, jejichž autorem je student Ateliéru Audiovizuální tvorba a Divadlo JAMU Kuba Mareš, odpovídají na otázky inspirované tématem letošního ročníku festivalu. Od Miroslava Donutila, Ivy Pazderkové, Petry Hřebíčkové, Ladislava Županiče, Elišky Balzarové, Martina Slámy a Arnošta Goldflama se tak máte možnost dozvědět, kým byli, kým jsou a kým být chtěli.

Autorem dalších videí, která labyrint ukrývá je Tomislav Čečka z Ateliéru Audiovizuální tvorba UTB. Zhlédnout můžete celkem deset krátkých videí prezentujících jednotlivé ateliéry fakulty Multimediálních komunikací UTB.

Celá výstava bude doplněna dvěma živými vstupy, které se odehrají přímo v našem labyrintu! Studenti Hudební fakulty, Hornový ansámbl "Za rohem" vystoupí 26. a 27. března, vždy v 17 hodin.

KÝM, KDE, KDY, PROČ … BÝT?! I samotní návštěvníci Galerie Vaňkovka se mohou stát tvůrci této výstavy! Mohou totiž nahrát vzkaz pro ostatní návštěvníky ve Videokoutku, který je také ukryt v labyrintu.

Ať už v labyrintu zabloudíte, ztratíte se, budete se hledat, určitě i něco najdete. Třeba chuť navštívit Mezinárodní festival divadelních škol SETKÁNÍ/ENCOUNTER 2014, který je letos o kladení otázek a který se bude v Brně konat od 8. do 12. dubna.  Letos jej navštíví 12 divadelních škol z Itálie, Německa, Polska, Skotska, Ruska, Belgie, Rakouska, Slovenska, Slovinska a České republiky. Jako každý rok bude festival doplněn i o bohatý offprogram, pouliční divadlo, Meeting Point Party a další akce.

 

print Formát pro tisk