< návrat zpět

Studentská porota

Novinkou pro 24. ročník Mezinárodního festivalu divadelních škol SETKÁNÍ / ENCOUNTER 2014 je členství Janáčkovy akademie múzických umění v Brně v organizaci E: UTSA . S tím se váže i nově vzniklá studentská porota.

Studenti vysokých uměleckých škol budou mít možnost reflektovat tvorbu ostatních studentů  (svých vrstevníků) vlastní a do značné míry kontrastní optikou. Studentská porota totiž vytváří pomyslný kontrast k  porotě odborné.

Studentská porota je sestavena ze studentů členských škol sítě E:UTSA (Europe: Union of Theatre Schools and Academies). Na závěr festivalu bude studentská porota udílet cenu E: UTSA.

 

ANDREY ZAGORODNIKOV

Student Činoherní režie, který na svých projektech pracoval nejen jako režisér, ale podílel se na nich i jako aktér. Těší na nová setkání (především na setkání s ostatními studenty vysokých uměleckých škol a s divadelními profesionály), a proto přijíždí na 24. ročník Mezinárodního festivalu divadelních škol SETKÁNÍ/ ENCOUNTER jakožto člen studentské poroty a zástupce petrohradské divadelní akademie.

 

LAURA GUHL

Laura Guhl, studentka Divadelní dramaturgie Bavorské divadelní akademie „August Everding“, se během svého studia podílela nejen na školních projektech, ale pronikla i do profesionálního německého divadelního prostředí. Členství ve studentské porotě chápe jako výzvu a příležitost setkat se studenty různých vysokých uměleckých škol, neboť multikultura je právě tím, co podle Laury, přináší nejen nové zkušenosti a možnosti, ale i nové impulsy k práci.

 

EGLE KIZAITE

Egle Kizaite k nám přijíždí z litevské akademie-Lithuanian academy of Music and Theatre a je studentkou  Divadelní dramaturgie. Podílela se na mnoha mezinárodních projektech a v roce 2013 spolupracovala na několika inscenacích v profesionálních litevských divadlech. Jak sama zdůrazňuje, snaží se participovat na tolika mezinárodních projektech, jak jen je to možné, jelikož tato možnost přispívá k jejímu vidění a chápání divadla jakožto multikulturního fenoménu.

 

MATEUSZ KORSAK

Mateusz Korsak, student Činoherního herectví umělecké akademie Ludvíka Solského v Krakově. Podílel se na několika mezinárodních projektech coby průvodce hostujících souborů, rovněž se podílí na charitativních projektech, které jsou organizovány v místním krakovském divadle. Jak sám zmiňuje, je zapálený do všeho, co souvisí s divadlem. Mateusz Korsak coby budoucí herec se však nebrání propojení a spolupráci s jinými obory (jako například spolupráce na scénografii, či jevištní technologii apod.). Od našeho festivalu si slibuje nová poznání a nové, svébytné přístupy jednotlivých škol k nazírání na divadlo.

 

MIRA ASKELUND

Mira Askelund studentka Činoherního herectví Skotské královské konzervatoře. Jako členka organizace E: UTSA se zúčastnila festivalu ve Spoletu, kde reprezentovala nejen svoji školu, ale i celou organizaci E: UTSA s vlastním autorským projektem jako aktérka, autorka a realizátorka v jedné osobě. Spoluzaložila improvizační skupinu v Oslu, s níž se zúčastnila improvizačních workshopů v Kanadě.