< návrat zpět

Workshopy

Workshop pantomimy Radima Vizváryho

9. 4. 2014 14:00–18:00

Workshop seznámí účastníky s metodou tělesného mimu Radima Vizváryho, který při své práci využívá herecké metody určené pro sólovou nebo skupinovou tvorbu. Metoda pracuje především s lidskou schopností mimického vyjadřování. V rámci této metody pracuje Vizváry s lidskou psychikou, vnitřními impulsy a improvizacemi. Vizváryho metoda na základě jeho dlouholeté vědecké práce. Vizváry představuje současnou podobu pantomimy s využitím nejmodernějších principů fyzického divadla, současného tance a tance Butó.

 

Workshop jazzového tance s Davidem Strnadem

10. 4. 2014 12:00 – 14:00

Workshop jazzového tance povede stejně jako v loňském roce pedagog Janáčkovy akademie múzických umění v Brně Ing. David Strnad. Tento workshop je zaměřen na rozvoj pohybových a hereckých schopností. Lekce bude zaměřená na koordinace, rotace atp. Součástí budou také jednoduché pohybové variace.
Workshop bude vedený v angličtině s drobnými doplňky dalších světových jazyků. Workshop je otevřený nejen účastníkům festivalu, ale také studentům JAMU a dalším, kteří si chtějí zatančit pod dohledem zkušeného pedagoga.