Kategorie: Novinky

Přednáška Noela Wittse

Přednáška Noela Wittse14. dubna 2013 | Nově je do programu festivalu zařazena přednáška jednoho z porotců – britského divadelního kritika a významného pedagoga Noela Wittse. Přednáška na téma současného divadla se uskuteční ve středu 17. dubna od 10.00 v učebně 104 Divadelní fakulty JAMU.

Přenáška se bude zabývat vývojem divadla ve Velké Británii, Evropě a USA v průběhu 20. a 21. století. Noel Witts bude vycházet ze své knihy The Twentieth Century Performance Reader a navíc bude jeho výklad doplněn ukázkami videí z různých divadelních inscenací a performance.

Noel Witts vyučuje současné divadlo již 10 let na fakultě Central Saint Martins na University of the Arts v Londýně a na Metropolitan University v Leeds. Ve svých studiích se zabývá rozvojem divadla, tance, hudby, videa a uměleckých instalací. Speciální pozornost také věnuje okolnostem vzniku uměleckých děl a snaží se hledat důvody, proč jsou díla taková, jaká jsou. Podle svých slov klade velký důraz na tvorbu z bývalé východní Evropy a na taneční látku umělců jako Merce Cunningham či Pina Bausch. Kromě toho sleduje i umění performance britských uměleckých společností jako Forced Entertainment a Blast Theory. Více o Noelu Wittsovi.

Přednáška bude vedena v anglickém jazyce, je zdarma a kromě účastníků festivalu na ni srdečně zveme celou širokou veřejnost se zájmem o danou problematiku!

17. dubna od 10.00, učebna 104, Divadelní fakulta JAMU

print Formát pro tisk

TOPlist