Odborná porota

MgA. Ján Lastomírský

Přínosem Jána Lastomírského jsou především zkušenosti získané díky středoškolskému vzdělání na Střední uměleckoprůmyslové škole Košice a bližší specializaci v průběhu vzdělání na VUT v Brně.

V současné době se kromě výuky na Střední škole umění a designu v Brně, kde praktikuje se studenty především figurální kreslení, věnuje tvorbě komiksu a četným uměleckým projektům jako projekt GAVORN (Komiksový projekt), soukromým výstavám a instalacím. Přínosné jsou také jeho zkušenosti se spoluprací s galeriemi brněnskými, plzeňskými a ostravskými. Velký úspěch Jan Lastomírský zaznamenal v roce 1999, kdy získal prestižní ocenění nadace Hollar.

akad. sochař Jiří Sobotka

Jiří Sobotka vystudoval Střední uměleckoprůmyslovou školu v Brně a Akademii výtvarných umění v Praze. Další zkušenosti získal při odborné asistenci na Fakultě architektury a Fakultě výtvarných umění na VUT v Brně. Odborně se věnuje oboru Sochařství, v němž v roce 2001 na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze habilitoval.

Jiří Sobotka v současnosti mimo jiné působí na Střední škole umění a designu v Brně, kde byl zvolen roce 2002 vedoucím oboru Prostorová tvorba – výstavnictví.

Pro jeho zvolení do komise mluví i fakt, že se se studenty zabývá navrhováním a výtvarnou přípravou, což jsou činnosti, které mimo jiné budou v soutěži posuzovány.

akad. malíř Pavel Dvorský

Na doporučení Jána Lástomírského byl zařazen do navrhovaných odborníků do komise Pavel Dvorský.

Tento akademický malíř má bohaté zkušenosti s hodnocením výtvarných prací a stejně jako Jiří Sobotka vyučuje na Střední škole umění a designu v Brně výtvarnou přípravou a navrhováním.

Veronika Watzková

Jejím přínosem v porotě bude především propojení se školou JAMU a samotným festivalem SETKÁNÍ /ENCOUNTER.

Na divadelní fakultě JAMU studuje Veronika třetím rokem scénografii. Účastnila se na Brněnské muzejní noci 2010 a na výstavě neLidské komunikace s Hermannem Nitschem -Reduta 2011. Dále pak stojí za zmínku její spolupráce na cyklu scénických četní v Městském divadle Zlín v rámci „Zlínské kroky do Evropy“.