Jardo...! Domů!

Obecné podmínky 12. ročníku festivalu

 

Pořadatel

  • Divadelní fakulta Janáčkovy akademie múzických umění v Brně

 

Spolupořadatelé

  • Statutární město Brno
  • Centrum experimentálního divadla
  • Divadlo Bolka Polívky

 

Poslání

Posláním festivalu je vytvářet prostor pro setkávání studentů, pedagogů a divadelníků z vysokých divadelních škol univerzitního typu či obdobných národních institucí. Umožnit vzájemnou výměnu zkušeností, metod a výsledků práce a rozvíjet diskusi o budoucnosti vysokého uměleckého školství.

Datum konání

Festival Setkání se koná začátkem dubna a trvá 5 dní. V roce 2002 se festival uskuteční již podvanácté, a sice v termínu 9.-13.4.2002.

 

Historie

Od roku 1991 si festival získal mezinárodní uznání a prestiž. Bylo nám ctí přivítat představení z různých divadelních škol: České republiky, Slovenska, Polska, Nizozemí, Velké Británie, Německa, Izraele, Chorvatska, Ruska, Belgie, Dánska, Slovinska, Maďarska, USA, Řecka, Estonska, Rakouska, Bulharska, Rumunska, Ukrajiny, Finska, Litvy a Jihoafrické republiky.

 

Podmínky

Představení všech zúčastněných škol se konají na třech scénách, které jsou standardně technicky vybaveny: Studio Marta Divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění, Divadlo Husa na provázku (CED) a Divadlo Bolka Polívky. Vedle hlavního programu se pořádají diskuse na téma festivalu. Od roku 1999 je tématem festivalu: ”Výchova k herectví 21. století”

 

Každá zúčastněná škola může představit:

  • Jedno divadelní představení, které reflektuje hlavní téma festivalu a může přispět do diskuse

nebo

  • Inscenaci v procesu zkoušení s komentářem (ukázky ze zkoušky, aplikovaná metoda, problém s jevištní realizací)

Pokud počet přihlášených škol přesahuje 13, festivalová rada si vyhrazuje právo výběru. Z tohoto důvodu žádáme všechny zájemce o účast na festivale, aby spolu s přihláškou zaslali program představení, fotografie a videozáznam.

Nejzajímavější umělecké výkony budou oceněny cenou ”Marta”.

 

Organizace

  • Maximální počet účastníků z jedné školy je 13 studentů a 2 osoby tvořící doprovod. Pořadatelé hradí účastníkům ubytování a volný vstup na vybraná festivalová představení s ohledem na kapacitu divadelních sálů. Rovněž přispívají na stravování.
  • Účastníci si hradí cestovné. Doporučujeme využít možnosti zažádat si o cestovní granty u nadací či fondů.
  • Při registraci obdrží každý účastník informační balíček a každé skupině bude přidělen český průvodce, který jí bude nápomocen v průběhu celého festivalu.
  • Pro ty, kteří váhají s účastí na festivalu, nabízíme možnost zúčastnit se jako hosté. Bohužel nejsme schopni hradit cestovní výdaje a ubytování. Můžeme však zařídit rezervace v ubytovnách, popř. hotelích.

Uzávěrka termínu přihlášek je 20. prosince 2001!

Jardo...! Domů!